Spolek pro románský kostel v Potvorově - Aktuality - Aktuality - Články




Hlavní nabídka
Hledat
  
Obec Potvorov
Okres Plzeň – sever
7 km severozápadně
od města Kralovice

Mapa
Odkazy jinam

Aktuality

V sobotu 10. 8. 2024 v 18 hodin se bude v Potvorově, kostele sv. Mikuláše konat koncert z cyklu letních koncertů na Kralovicku. Vystoupí Jiří Bárta - Scordatura.
Recitál předního českého violoncellisty
Program: Zoltán Kodály, Johann Sebastian Bach

V neděli 8. 9. 2024 v 17 hodin vás zveme do kostela na vzpomínkový pořad o Petru Skoumalovi muzikantů Ilony Svobodové, Olina Nejezchleby a Norbi Kovácse.

Užili jsme si koncert Podvečer s operetou, který se konal v neděli 23.6. v 17 hodin v kostele sv. Mikuláše v Potvorově. Slyšeli jsme výběr oblíbených árií, v provedení Martina Slavíka (tenor), Marcely Krocové Tupé (klavír), Jana Mráčka (housle), Ludmily Slavík Limpouchové (violoncelo) a dalších muzikantů.

Členská schůze spolku se konala v pátek 26. dubna v 17:30 v kulturním domě v Potvorově. Přednášku měla restaurátorka našeho oltáře akademická malířka paní Karine Artouni.

Probíhá restaurování hlavního oltáře kostela
Náš spolek se zasadil a významnou částkou přispěl na další etapu restaurování hlavního barokního oltáře. V roce 2024 se již část oltáře vrátí na své místo do presbytáře. Doufáme, že práce budou dokončeny v následujícím roce.





Stránky pro tisk Poslat známému Vytvořit z článku PDF